ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Η Υπόθεση των Δημοτικών Τελών στο ΣτΕ

Αγαπητοί κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

   Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ησαΐα, που ενδιαφέρθηκε να μας ενημερώσει για την υπ’ αριθ. 274/2014 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) .

   Την περασμένη Δευτέρα 8.4.2014 επισκέφθηκα μαζί με την Δικηγόρο μας κ. Σταυρούλα Μοσχίδου το (ΣτΕ) με σκοπό να καταθέσουμε τα νομιμοποιητικά έγγραφα και τα πληρεξούσια, που είχαμε συγκεντρώσει και να   πάρουμε το συνημμένο αντίγραφο των προτάσεων της εισηγήτριας κας Σταυρουλάκη.

   Διαβάζοντας τις προτάσεις της εισηγήτριας πληροφορηθήκαμε, ότι με βάση την υπ’ αριθ. 274/2014 απόφαση ακυρώθηκε η υπ’ αριθ. 1045/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για τα δημοτικά τέλη του 2013.

   Ζητήσαμε να λάβουμε αντίγραφο αυτής της αποφάσεως, αλλά δεν μας δόθηκε, καθ’ όσον αυτή την στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της καθαρογραφής και εν συνεχεία πρέπει να θεωρηθεί.

   Εωσότου ολοκληρωθούν οι παραπάνω διαδικασίες, θα περιμένουμε να λάβουμε γνώση σχετικά με το ακριβές περιεχόμενο της και εν συνεχεία θα σας ενημερώσουμε, όσον αφορά τις περαιτέρω κοινές ενέργειες σχετικά με την επιστροφή μέρους εκ των καταβληθέντων δημοτικών τελών του 2013.

   Ελπίζω και εύχομαι η απόφαση να είναι 100% θετική για τον κλάδο μας, που εδώ και τέσσερα – πέντε χρόνια πηγαίνει συνεχώς από το κακό στο χειρότερο.

   Στα τέλη Μαΐου του 2012 είχα εισηγηθεί στον τότε Πρόεδρο της Ένωσής μας κ. Ησαΐα, να υποβάλλουμε ομαδική αίτηση ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ κατά της αποφάσεως των δημοτικών τελών του 2013, όταν αυτή θα εκδίδετο τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

   Ο κος Ησαΐας απέρριψε πλήρως την πρόταση μου λέγοντας, ότι δεν ήθελε να μπλέξει σε μια τέτοια περιπέτεια.

   Τότε τον πληροφόρησα, ότι εγώ θα προχωρήσω με δική μου πρωτοβουλία και θα ενημερώσω τους συναδέλφους μας, ώστε να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 30 πάρκινγκ και να υποβληθεί μία ομαδική αίτηση ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ.

   Για τον σκοπό αυτό μόλις εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 1045/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για τα δημοτικά τέλη του 2013 συνέταξα την συνημμένη ενημερωτική επιστολή και τις αιτήσεις συμμετοχής.

   Παρέδωσα στους Καψάλη και Χουβαρτά από 150 αντίγραφα ενημερωτικών επιστολών και αιτήσεων στον καθένα τους, αφού τους έδωσα και τις ανάλογες καταστάσεις με τα στεγασμένα πάρκινγκ, που λειτουργούν στον Δήμο Αθηναίων με σκοπό να ενημερώσουν τους συναδέλφους.

   Ο Καψάλης ενημέρωσε πολύ λίγους συναδέλφους και συγκέντρωσε πάρα πολύ ελάχιστες αιτήσεις συμμετοχών.

   Ο Χουβαρτάς ενημέρωσε περισσότερους, αλλά ελάχιστα πείσθηκαν στα λεγόμενα του.

   Τελικά συγκεντρώθηκαν περίπου 20 πάρκινγκ, τα περισσότερα των οποίων δεν παρέδωσαν όλα τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα.

     Μετά από την ελάχιστη συμμετοχή των συναδέλφων και την απροθυμία αρκετών εξ όσων δήλωσαν συμμετοχή, να παραδώσουν τα νομιμοποιητικά έγγραφά τους αποφάσισα να μην συνεχίσω την προσπάθεια μου.

   Πιστεύω, ότι σε μεγάλο βαθμό ευθύνομαι εγώ, διότι ήμουν μόνος και χωρίς την κατάλληλη πείρα για τέτοιου είδους θέματα.

   Ο κος Ησαΐας μερίμνησε και κατέθεσαν «ΟΙ ΑΘΗΝΑΪΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ» αίτηση ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ κατά της υπ’ αριθ. 1045/2012 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για τα δημοτικά τέλη του 2013.

     Μετά την περυσινή αποτυχία, φέτος επανέλαβα την προσπάθεια μου χωρίς την βοήθεια των Καψάλη και Χουβαρτά και τελικά κατάφερα να πείσω 55 συνάδελφους από την Αθήνα και 9 συνάδελφους από τον Πειραιά. να συμμετάσχουν. Υπήρξαν κάποια μικροπροβλήματα σχετικά με την συγκέντρωση των νομιμοποιητικών εγγράφων, αλλά τελικά ξεπεράστηκαν.

   Όπως προανέφερα, ελπίζω και εύχομαι η απόφαση του ΣτΕ να είναι η καλύτερη, να μας δικαιώσει και να μειωθούν δραστικά τα δημοτικά τέλη.

     Δεν με ενδιαφέρει αν αυτό το όφελος προήλθε από τους «ΑΘΗΝΑΪΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ» και τον κ. Ησαΐα. Με ενδιαφέρει το γεγονός, ότι ο κλάδος μας θα ανασάνει αισθητά.

   Εκείνο που μας απέκρυψε επιμελώς ο κος Ησαΐας είναι, ότι στις 21.2.2014 επέτυχε συμφωνία με τον Δήμο Αθηναίων και σε τρεις σταθμούς αυτοκινήτων που λειτουργούν στο Δήμο Αθηναίων, σφραγίστηκαν από τον Δήμο κάποιοι χώροι, ως μη ηλεκτροδοτούμενοι και γι’ αυτούς τους χώρους δεν καταβάλλονται δημοτικά τέλη.

   Παρακαλώ τον κ. Ησαΐα, όπως μας πληροφορήσει σχετικά με την διαδικασία που ακολούθησε και έγινε δεκτό το αίτημα του.

   Πιστεύω, ότι για το καλό του κλάδου μας οι προσωπικές αντιπαραθέσεις πρέπει να ξεχνιούνται και να πηγαίνουν στο περιθώριο.

   Έχω την πεποίθηση, ότι οι αιτήσεις μας για την ακύρωση των αποφάσεων επί των δημοτικών τελών καθαριότητος και ηλεκτροφωτισμού των Δήμων Αθηναίων και Δήμου Πειραιά του έτους 2014 θα γίνουν πλήρως δεκτές από το ΣτΕ.

 

Τελευταία Ενημέρωση :

Την Κυριακή 13-4-2014, στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «984», στην πρωϊνή εκπομπή με τίτλο «Πρωϊνό Μαγκαζίνο» από 07:00 έως 09:00, μπορείτε να ακούσετε την συνέντευξη που έδωσα, όσον αφορά τα θέματα των παρανομιών στην στάθμευση, ενόψει της Ημερίδας που διοργανώνει η Ένωσή μας στις 29-04-2014 στο Αμφιθέατρο του ΥΜΕΔ.  

 

Επίσης, μπορείτε πλέον να ενημερώνεστε για της δράσεις της Ένωσής μας, από το κεφάλαιο «Νέα & Δραστηριότητες» στον ιστότοπο: “www.eesana.gr

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος της ΕΕΣΑΝΑ

 

Μιλτιάδης Ι. Καυκαλέτος, 12-4-2014