ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Σχόλιο του Προέδρου της Π.Ε.Ε.Ι.Σ.Σ.Α, κου Μιλτιάδη Καυκαλέτου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ( Π.Ε.Ε.Ι.Σ.Σ.Α.)

Ευαγ. Σχολής  10 – Ν. Ιωνία  – Τ. Κ. 14231

Τηλ. 210 2750805 & 210 6411362

Fax: 210 2750805 & 210 6433979 

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επίσημο μέλος της European Parking Association

                                                                                                Ν.Ιωνία, 02-05-2014

 

Σχόλιο του Προέδρου της Π.Ε.Ε.Ι.Σ.Σ.Α, κου Μιλτιάδη Καυκαλέτου

 

Θέμα:   Εγκληματικό «Fast Track” στη λειτουργία παρανόμων υπαιθρίων εγκαταστάσεων στάθμευσης αυτοκίνητων

 

 

    Παίρνοντας αφορμή από το πρόσφατο θανατηφόρο ατύχημα στο Δήμο Ελληνικού, ανατρέχω στο «προφητικό» Δελτίο Τύπου της Ένωσής μας, που εκδώσαμε πριν από 13 (!!!) μήνες με αφορμή τον εμπρησμό στο παράνομο υπαίθριο πάρκινγκ του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, όπου τα ξημερώματα της 15/3/2013 εμπρηστές έκαψαν οκτώ (8) αυτοκίνητα.

    Το πάρκινγκ αυτό σφραγίστηκε μετά από ενέργειες της Ένωσής μας πριν από λίγες εβδομάδες, δηλαδή έμεινε “ξέφραγο αμπέλι” για δώδεκα (12) μήνες μετά το επεισόδιο.

     Πιθανώς, εσείς που διαβάζετε το παρόν σχόλιό μου, θα αντιτείνετε τον εύλογο ισχυρισμό, ότι στο παράνομο πάρκινγκ της Ν. Χαλκηδόνας σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημίες και δεν συνέβη θάνατος ή τραυματισμός όπως στο δολοφονικό Λούνα Παρκ του Δήμου του Ελληνικού.

     Στο τυχόν επιχείρημα σας θα παραθέσω το εξής ερώτημα - αντίλογο:

     «Πρέπει πρώτα να προηγηθεί ένα τραγικό γεγονός, για να δραστηριοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές και να διαπιστώσουν καθυστερημένα, ότι δεν τηρήθηκε η ισχύουσα νομοθεσία και ότι πρέπει να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στους παραβάτες;» 

     Αυτή η τακτική αποτελεί το άκρον άωτον της απρονοησίας, της υποκρισίας και της ανευθυνότητας.

     Πιστεύουμε, ότι οι υπάλληλοι των αρμοδίων ελεγκτικών υπηρεσιών έχουν τις ίδιες ακριβώς ευθύνες με τους παραβάτες

     Ευτυχώς που τα πυρολυμένα αυτοκίνητα δεν ήταν υγραεριοκίνητα, αλλά βενζινοκίνητα και έτσι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα.

     Αν κάποια από αυτά ήταν υγραεριοκίνητα, τότε η έκρηξη θα ήταν τρομακτική με απρόβλεπτες συνέπειες για τους περιοίκους.

     Στις 29.4.2014 ανέβηκε στο blog « tromaktiko » ένα βίντεο από την έκρηξη της δεξαμενής υγραερίου σε αυτοκίνητο που κινείτο σε αυτοκινητόδρομο της Ρωσίας     

     Δυστυχώς υπάρχουν πολλά τέτοια παράνομα πάρκινγκ, (ξέφραγα αμπέλια), στα οποία έχουν σημειωθεί εμπρησμοί και άλλες έκνομες ενέργειες.

       Για παράδειγμα αναφέρουμε τα παράνομα υπαίθρια πάρκινγκ της ΔΕΠΤΑΗ στο Ηράκλειο Κρήτης για τα οποία έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις, προκειμένου να σφραγισθούν και η Διεύθυνση Μεταφορών αδρανεί και δεν τα σφραγίζει, ως ορίζει η πλέον πρόσφατη Υπουργική Απόφαση 20612/1769/2.10.2013.

       Ο κ. Προϊστάμενος της  Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου δεν παρεμβαίνει παρά τις οχλήσεις των συναδέλφων μας.

      Το ίδιο συμβαίνει στο Δήμο Χαλκιδέων στην Εύβοια, όπως και στο Δήμο της Ν. Ιωνίας Αττικής, όπου λειτούργει νυχθημερόν ένα παράνομο υπαίθριο πάρκινγκ χωρητικότητας 275 θέσεων, χωρίς ούτε ένα πυροσβεστήρα, χωρίς περίφραξη, χωρίς φύλαξη, χωρίς φωτισμό κλπ και το σημαντικότερο κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας που απαγορεύει να λειτουργεί υπαίθριος σταθμός αυτοκινήτων σε άμεση γειτνίαση με ένα σχολικό συγκρότημα  εκ δύο δημοτικών και δύο νηπιαγωγείων.

      Γι’ αυτό το παράνομο πάρκινγκ το 11ο Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου χορήγησε αναστολή εκτέλεσης της απόφασης σφράγισης υπό ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ!!!

     Αν ο μη γένοιτο συμβεί κάποιο ατύχημα και σκοτωθεί ή τραυματισθεί κάποιος μικρός μαθητής, τότε όλοι θρηνούν για μερικές ημέρες με κροκοδείλια δάκρυα για το χαμό του δύσμοιρου παιδιού και μετά θα ξεχασθεί το ζήτημα και θα περιμένουμε να πληροφορηθούμε από τα ΜΜΕ το επόμενο τραγικό ατύχημα .

    Διερωτώμεθα τι θα πουν στους γονείς του οι κ.κ. Εφέτες του 11ου τμήματος του Διοικητικού Εφετείου, που υποκατέστησαν την αρμόδια Δ/νση Μεταφορών της Περιφέρειας του Βόρειου Τομέα!!!

    Ο Δήμαρχος της Ν. Ιωνίας θα λέει τις ίδιες ανοησίες που πρόβαλε σαν δικαιολογίες ο Δήμαρχος του Ελληνικού.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν έχει συμμορφωθεί με τις προϋποθέσεις της αναστολής, με αποτέλεσμα η Δ/νση Μεταφορών της Περιφέρειας του Βόρειου Τομέα να έχει προβεί δύο φορές στη σφράγιση του χώρου.

     Ο κ. Δήμαρχος  διέρρηξε και τις δύο φορές τις σφραγίδες και ματαίωσε άλλες τέσσερις φορές  την διαδικασία σφράγισης χωρίς ποινικές κυρώσεις !!!

    Τέλος σας αναφέρουμε, ότι υπάρχουν δεκάδες παράνομα ιδιωτικά και δημόσια υπαίθρια πάρκινγκ σ’ όλη την Αττική, χωρίς πυροσβεστήρες, χωρίς φύλαξη από αρμόδιο προσωπικό, χωρίς περίφραξη, χωρίς φωτισμό και χωρίς να εκδίδουν φορολογικά στοιχεία, ενώ εισπράττουν φύλακτρα.

     Δυστυχώς με αυτά τα πάρκινγκ οι αρμόδιες Διευθύνσεις Μεταφορών «κατά περίεργο τρόπο» αποφεύγουν επιμελώς να ασχοληθούν και να τα σφραγίσουν.

     Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες, πάντοτε βρίσκουν μια σαθρή δικαιολογία για να μην εφαρμόσουν όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

     Πιστεύουμε, ότι τα ΜΜΕ πρέπει να προβάλλουν όλα όσα σας προαναφέραμε προκειμένου να μη βυθισθούν στο πένθος και άλλα σπίτια.

     Δηλώνουμε, ότι είμαστε στη διάθεση οιουδήποτε αιτηθεί την αρωγή μας, για την παροχή πλειάδας αδιάσειστων στοιχείων, που θα διευκολύνουν την περαιτέρω έρευνα προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής πρόληψης των ατυχημάτων και των απειλητικών καταστάσεων κατά της ζωής, της ασφάλειας και της περιουσίας αμέριμνων πολιτών.  

 

 

Μιλτ. Ι. Καυκαλέτος .-