ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ενημέρωση μελών μας : Αύγουστος 2014

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σιγά – σιγά ο κόσμος επιστρέφει από τις διακοπές και οι δουλειές μας αρχίζουν να ανεβαίνουν σταδιακά, με την ευκαιρία του νέου επαγγελματικού έτους που αρχίζει κάθε Σεπτέμβρη.

Kατ’ αρχάς σας ευχόμαστε υγεία και καλύτερες  δουλειές !

Περαιτέρω, σας ενημερώνουμε για διάφορα θέματα που αφορούν το κλάδο μας.

1). Μετά από επίμονες και επίπονες προσπάθειες, οι αναφορές και οι καταγγελίες μας σχετικά με την άρνηση των υπαλλήλων μίας εκ των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής να εφαρμόσουν την ισχύουσα νομοθεσία, εισακούσθηκαν και εκτιμήθηκαν δεόντως τόσον από τον Εθνικό Συντονιστή για την καταπολέμηση της Διαφθοράς τ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κον Ι. Τέντε όσον και από την Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς κα Ελένη Ράϊκου, με εντολή της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία και η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω.

2).  Ήδη από τα τέλη Απριλίου 2013 έχουμε αποστείλει εξώδικες διαμαρτυρίες και σε έτερη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, της οποίας οι υπάλληλοι με την ανοχή υψηλόβαθμου υπαλλήλου της Περιφέρειας Αττικής  πίστευαν ότι μπορούν να παραβλέπουν προκλητικά τις ολοφάνερες παραβάσεις ορισμένων επιχειρηματιών υπαιθρίων σταθμών αυτοκινήτων και για αδιευκρίνιστους λόγους (???) να τους αφήνουν να εργάζονται ανενόχλητα εις βάρος μας.

Πριν από είκοσι ένα (21) μήνες ένα μέλος του σημερινού Δ.Σ., που τότε δεν ήταν μέλος της ΕΕΣΑΝΑ, είχε την τόλμη και το θάρρος να καταγγείλει εγγράφως στον τότε προϊστάμενο του Τεχνικού Τμήματος της προαναφερθείσας Διεύθυνσης Μεταφορών τρεις (3) υπαίθριους σταθμούς που λειτουργούσαν στην περιοχή, όπου και η επιχείρησή του, χωρίς τις αναγκαίες εκ του νόμου άδειες.

Ο προϊστάμενος του Τεχνικού Τμήματος της προαναφερθείσας Διεύθυνσης Μεταφορών, μόλις παρέλαβε την καταγγελία του συναδέλφου μας και υπερδραστήριου μέλους του Δ.Σ., αντί να ασχοληθεί με αυτήν, θεώρησε σκόπιμο να τον υποχρεώσει σε σιωπή.  Ακολούθως, έστειλε στο συνάδελφο έγγραφο, με το οποίο τον καλούσε εντός τακτής προθεσμίας σε έκφραση απόψεων, με την αιτιολογία αφενός ότι είχε αλλάξει την επωνυμία της επιχείρησης του και δεν ενημερώσει την Υπηρεσία και αφετέρου διότι είχε λήξει το πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας.

Κατά την συζήτηση που είχαμε με τον εν λόγω προϊστάμενο, όταν τον επισκέφθηκα στο γραφείο του συνοδευόμενος από τον καταγγέλλοντα και τον τότε ταμία του Δ.Σ., μας αποκάλυψε, ότι ο επιχειρηματίας των τριών υπαιθρίων σταθμών απείλησε ότι θα τον δείρει και θα του κάψει το αυτοκίνητο ???

Εξ αυτού του γεγονότος και από σωρεία άλλων στοιχείων έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η σχέση του εν λόγω προϊσταμένου, αλλά και άλλων υπαλλήλων της ίδιας Διεύθυνσης με τον επιχειρηματία των τριών υπαιθρίων σταθμών χρήζει ελέγχου.

Με αφορμή την από 30.4.2013 εξώδική διαμαρτυρία μας σχηματίστηκε δικογραφία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και διετάχθη προκαταρκτική εξέταση από Αστυνομικό Τμήμα των Αθηνών, που ολοκληρώθηκε στις αρχές Απριλίου 2014. Σε λίγες μέρες θα γνωρίζουμε αν ο Εισαγγελέας διατάξει την διενέργεια προανάκρισης.

Στις ως άνω δύο Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής (που υπαγόμαστε οι περισσότεροι) τους τελευταίους 4 μήνες, έχουν συμβεί πολύ σημαντικά γεγονότα, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να μην ξέρουν πλέον πως να μας αντιμετωπίσουν.

Καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια (άραγε για πόσο ακόμη?)  να μην εκδώσουν αποφάσεις για την σφράγιση των εκατοντάδων παρανόμων και αυθαιρέτων υπαιθρίων πάρκινγκ που έχουμε καταγγείλει από τον Οκτώβριο του 2013 και ολοένα ψάχνουν αυτοσχέδιες πρακτικές ερμηνείας των νόμων για να ανακαλέσουν τις εν λόγω αποφάσεις, που οι ίδιοι έχουν εκδώσει λίγο καιρό πιο πριν!!!

Πιστεύουμε πως θα έχετε πληροφορηθεί, είτε από άλλους συναδέλφους, είτε από την ιστοσελίδα της ΕΕΣΑΝΑ : www.eesana.gr, που λειτουργεί πλέον φιλικά για το σύνολο των μελών μας, ότι η ΕΕΣΑΝΑ κατά τους τελευταίους 15 μήνες διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο σε θέματα που αφορούν τις δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών στάθμευσης.

Οι διάφορες Δημόσιες Υπηρεσίες – κυρίως λόγω της σοβαρής και έντονης παρουσίας και πίεσης της ΕΕΣΑΝΑ – έχουν αναγκασθεί να αντιμετωπίζουν με την δέουσα προσοχή και επιμέλεια τα θέματα μας.

Τολμούμε να πούμε πως είναι η πρώτη φορά που αναγκάσθηκαν να   ακολουθήσουν την ισχύουσα νομοθεσία στην αδειοδότηση και κυρίως στον έλεγχο των σταθμών εξυπηρέτησης αυτοκινήτων – στεγασμένων και υπαιθρίων, δημοσίας χρήσης ή ιδιωτικής.

Επειδή πολύ σύντομα συγκεκριμένοι υπάλληλοι των εν λόγω Δ/νσεων, θα κληθούν από την Δικαιοσύνη να λογοδοτήσουν για σωρεία ποινικών και πειθαρχικών παραπτωμάτων που έχουν υποπέσει εκτελώντας τα καθήκοντά τους πλημμελώς, παρακαλούμε όλα τα μέλη μας, που τυγχάνει να γνωρίζουν συγκεκριμένα γεγονότα με συγκεκριμένα πρόσωπα, που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις, είτε «περίεργων αδειοδοτήσεων υπαιθρίων πάρκινγκ», είτε «διευκολύνσεων σε έκδοση πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων», ή από την άλλη σε περιπτώσεις «κωλυσιεργίας και καθυστερήσεων υποθέσεων», ή «μεροληπτώντας για λογαριασμό συγκεκριμένων εκμεταλλευτών σταθμών», όπως έρθουν σε άμεση επικοινωνία με τους κ.κ. Καυκαλέτο και Ζεκάκο, ώστε να εμπλουτίσουν με σημαντικές πληροφορίες που να είναι σχετικές με ανάρμοστη και παράνομη συμπεριφορά των υπαλλήλων της Διευθύνσεως Μεταφορών της περιοχής τους, προκειμένου να διαβιβασθούν στον Ανακριτή, να τους αποδοθεί η κατηγορία ότι είναι επίορκοι και διεφθαρμένοι.

Για ευνόητους λόγους, θα τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια στη διαδικασία συλλογής πληροφοριών και στοιχείων και δεν θα γίνει καμία κοινοποίηση στην ιστοσελίδα μας, επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και τα έγγραφά μας βρίσκονται «πάνω σχεδόν σε όλα τα γραφεία των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών». 

Για συγκεκριμένα υπαίθρια πάρκινγκ, σε καίρια σημεία των Αθηνών (17 τον αριθμό), τα οποία παρακολουθούμε επισταμένως εδώ και εννέα μήνες περίπου, έχουμε συλλέξει απίστευτα σημαντικά στοιχεία, τα οποία και έχουμε επεξεργαστεί επιμελώς και εξονυχιστικά.

Ο κατάλογος των «συνήθως υπόπτων παράνομων» υπαιθρίων πάρκινγκ βρίσκεται στην διάθεση οποιουδήποτε ενεργού μέλους μας, που θα δείξει πραγματικό ενδιαφέρον να συνδράμει σε αυτήν την άκρως δύσκολη προσπάθεια που κάνουμε (και που συνεχίζουμε χωρίς να κάνουμε πίσω…) να τα «βάλουμε με όλους και με όλα», ακόμη και με ήδη εκδοθείσες δικαστικές αποφάσεις.

Επειδή τους τελευταίους τρεις (3) μήνες έχουν φτάσει στα αφτιά μας, τρανταχτές περιπτώσεις, όπου οι Μηχανικοί που μπαινοβγαίνουν στις επιχειρήσεις διαφόρων μελών μας και τους υπενθυμίζουν με τον γνωστό τους τρόπο ότι πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη για μια ακόμη φορά για το «πιστοποιητικό που λήγει…», έχουν «μεταφέρει» πληροφορίες σε υπαλλήλους των Δ/νσεων Μεταφορών, της Πολεοδομίας (εκεί να δείτε τι ανακαλύψαμε …θα τρίβετε τα μάτια σας…), του Δ. Αθηναίων και αλλού…

Μεγάλη προσοχή λοιπόν στις επισκέψεις των διεκπεραιωτών Μηχανικών! Όχι πολλά λόγια μαζί τους, λίγα και μετρημένα και τα αφτιά σας ανοιχτά… και σιγά – σιγά πρέπει να αρχίσετε να συνηθίζετε στην ιδέα ότι θα πρέπει να απαλλαγούμε σταδιακά από τις «Υπηρεσίες» τους και να αναλάβει η Ένωση την Τεχνική Υποστήριξη όλων των ενεργών μελών μας, με την δημιουργία ενός σωστού, ευέλικτου και αποτελεσματικού Τμήματος με Μηχανικούς που θα γνωρίζουν το αντικείμενο τους και θα είναι πρόθυμοι να μας βοηθούν, χωρίς τη διασπορά ειδήσεων σε βάρος μας.

 Όχι στους διεκπεραιωτές και μεσάζοντες άλλων εποχών, ξεπερασμένων που τελικά απ’ ότι αποδείχθηκε στήνουν πολύ επικίνδυνες  παγίδες (περισσότερα στοιχεία  θα σας δώσουμε από κοντά…) σε όλους εμάς τους επαγγελματίες που δεινοπαθούμε να σταθούμε όρθιοι και αξιοπρεπείς !  

Τέλος, σας ενημερώνουμε και πάλι πως όποιο ενεργοποιημένο μέλος μας ενδιαφέρεται πραγματικά να κατανοήσει τι ενέργειες έχουμε κάνει, τι κάνουμε, ποιους βλέπουμε, ποιοι μας αντιμάχονται (ως συνήθως…) στο θέμα της καταπολέμησης περιστατικών μη σύννομης συμπεριφοράς ορισμένων υπαλλήλων στις Δ/νσεις Μεταφορών που μας ταλαιπωρούν τόσο καιρό, καλό είναι να επικοινωνήσει κατευθείαν μαζί μας, να ζητήσει ότι στοιχεία διαθέτουμε για την περιοχή του και τέλος να μας ενημερώσει με ποιο τρόπο μπορεί να συμβάλει, ώστε να ξεπεράσουμε τα ολοένα εμφανιζόμενα εμπόδια στο δύσκολο έργο μας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα μέλη μας, κατανοούν τον αγώνα της Ένωσής μας και βρίσκονται δίπλα μας, τόσο ψυχικά, όσο έμπρακτα και λειτουργικά. Γιατί αυτός ο αγώνας πάνω απ’ όλα χρειάζεται Ψυχή.

Ψυχή και Θάρρος για να αντιπαλέψεις  ένα μακροχρόνια διεφθαρμένο και σάπιο σύστημα και να το συντρίψεις.

Ειδικά σήμερα επιβάλλεται να το νικήσεις, διότι αν δεν το νικήσεις θα εξαφανιστείς.

Βάλτε το καλά στο μυαλό σας δεν εμπιστευόμαστε πλέον κανέναν χωρίς να τον “τσεκάρουμε” πρώτα πάρα πολύ καλά.

Οι επιχειρήσεις μας έχουν ανάγκη από πελάτες και από γεμάτο Ταμείο.

Η Ένωσή μας, τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, έχει αποδείξει πως παράγει Έργο με μεγάλο βαθμό απόδοσης.

Από εσάς ζητούμε επικοινωνία, ενημέρωση, συνέπεια στις οικονομικές   υποχρεώσεις σας και μια στοιχειώδη ευγενική επιβεβαίωση, διότι την έχουμε απόλυτη ανάγκη για να συνεχίσουμε να παλεύουμε με αυτά τα «τέρατα» που όλοι μας έχουμε τύχει να μπλέξουμε. Έτσι, θα σταματήσουν οι μη σύννομες συμπεριφορές ορισμένων υπαλλήλων των Διευθύνσεων Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, που βαθμιαία μας κατέστρεψαν, αδειοδοτώντας κάθε οικόπεδο που προέκυψε από κατεδαφισμένα χαλάσματα, χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς τα προβλεπόμενα νόμιμα δικαιολογητικά, για να γίνει «…επιχείρηση υπαιθρίου πάρκινγκ» και να μας αρπάξει το ψωμί μέσα από το στόμα με άτιμο τρόπο, πολύ άτιμο!

Με συναδελφική αγάπη και εκτίμηση

Το Προεδρείο της Ένωσης (Ε.Ε.Σ.Α.Ν.Α) μας