ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΕΠΕΙΓΟΝ! ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ 2014

 

Προς τα

Μέλη της ΕΕΣΑΝΑ

                                                                                            Αθήνα, 01.09.2014

                                                                                                  

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι

 

     

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων συνεδρίασε στις 29.10.2013 και εξέδωσε την υπ. αριθμ 1099/2013 απόφαση του, με την οποία καθορίστηκε, όπως τα δημοτικά τέλη για το έτος 2014 να παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο με τα δημοτικά τέλη του έτους 2013, για το σύνολο των επαγγελματικών χώρων.

 

Κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΕΣΑΝΑ που πραγματοποιήθηκε στις 6.1.2013  αποφασίσαμε ομόφωνα να προβούμε στην κατάθεση στο Συμβούλιο της  της Επικρατείας (ΣτΕ) ομαδική αίτηση για την ακύρωση  της υπ’ αριθ. 1099/29.10.2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων .

 

Λίγες ημέρες πριν να καταθέσουμε στο ΣτΕ την αίτηση ακύρωσης κατά της υπ’ αριθ. 1099/29.10.2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, κατέθεσε στο ίδιο Δικαστήριο ξεχωριστή αίτηση ακύρωσης κατά της ιδίας απόφασης και  η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία « Αθηναϊκοί Σταθμοί Α.Ε.- POLIS PARK» που είναι μέλος της ΕΕΣΑΝΑ.

Αμφότερες οι αιτήσεις ακυρώσεως συζητήθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 9-4-2014 .

Περί τέλη Μαΐου του 2014 εξεδόθη η απόφαση του ΣτΕ, με την οποία έγιναν δεκτές οι αιτήσεις μας και ακυρώθηκε η υπ. αριθμ 1099/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, όσον αφορά το οριζόντιο τέλος των 6,50 [ευρώ/τ.μ δομημένης επιφανείας] σε στεγασμένους σταθμούς αυτοκινήτων (επαγγελματικά κτίρια Νο7).

Στις αρχές Ιουνίου παραλάβαμε αντίγραφο της υπ’ αριθμ. 1868/2014 απόφασης του ΣτΕ επί της αιτήσεως ακυρώσεως της ανώνυμης  εταιρίας  « Αθηναϊκοί Σταθμοί Α.Ε.- POLIS PARK», που συζητήθηκε μαζί με την δική μας, αλλά είχε λάβει προγενέστερο (α/α) πινακίου.

Στην απόφαση αυτή αναφέρεται το ίδιο διατακτικό, δηλαδή ότι ακυρώνει την υπ. αριθμ 1099/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, όσον αφορά το οριζόντιο τέλος των 6,50 [ευρώ/τ.μ δομημένης επιφανείας] σε στεγασμένους σταθμούς αυτοκινήτων (επαγγελματικά κτίρια Νο7).

Μέχρι και τα τέλη  Ιουλίου του 2014 δεν κατορθώσαμε, να παραλάβουμε το αντίγραφο της απόφασης που αφορά την δική μας αίτηση και έχει ακριβώς το ίδιο διατακτικό, διότι  βρισκόταν ακόμη στο στάδιο της καθαρογραφής.

Τέλος, περί τα τέλη Ιουλίου του 2014, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κτιρίων στεγασμένων σταθμών αυτοκινήτων (ειδικά κτίρια Νο7), είδατε στον λογαριασμό σας στο TAXISNET, εξόχως ευνοϊκό υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ 2014, όπου μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της ΕΕΣΑΝΑ μέσω Υπομνημάτων και τεχνοοικονομικών εγγράφων αναλύσεων προς το Υπουργείο Οικονομικών, υιοθετήθηκε η επιβολή φόρου, μόνο στο 37% περίπου της συνολικά δομημένης επιφάνειας των κτιρίων σταθμών αυτοκινήτων και όχι στην «συνολικά δομημένη και συνεπώς ηλεκτροδοτούμενη», όπως προέβλεπε το εφιαλτικό χαράτσι των προηγουμένων ετών.

Αν και έχουμε στα χέρια μας πλέον δύο πολύ δυνατά «όπλα», αφενός τον υπολογισμό φόρου «ιδιοκτησίας» μόνο για το 37% περίπου της συνολικά δομημένης επιφάνειάς μας και αφετέρου την απόφαση ακύρωσης του ΣτΕ, η συνέχεια για την απαλλαγή μας από παράλογα δημοτικά τέλη δεν έχει τελειώσει και έχουμε ακόμη πολύ δρόμο.

Πρέπει ΑΜΕΣΑ να καταθέσουμε ομαδική προσφυγή στο Διοικητικό πρωτοδικείο της Αθήνας, με την οποία θα ζητούμε τα ακόλουθα:

         α). Ακύρωση του οριζόντιου δημοτικού τέλους (ΔΤ) των 6,50 [Ευρώ/τ.μ δομημένης επιφάνειας] για όλα τα κτίρια στεγασμένων σταθμών αυτοκινήτων (ειδικά κτίρια Νο7)

        β). Προσδιορισμό τιμής νέου δημοτικού τέλους (ΔΤ) σε [ευρώ/τ.μ του 37% της συνολικά δομημένης επιφάνειας], ανεξάρτητο από το εμβαδόν της συνολικά δομημένης επιφάνειας του στεγασμένου σταθμού και εναρμονισμένο με την «κοινή λογική», έτσι όπως επιβάλλεται σε άλλες επιχειρηματικές  δραστηριότητες, όπως τους Τελωνειακούς Χώρους κ.α. και παράλληλα υιοθετώντας τις σαφέστατες και δίκαιες (επιβολή μόνον στην επιφάνεια που προορίζεται για στάθμευση) παραμέτρους του Υπ. Οικονομικών κατά την επιβολή του ΕΝΦΙΑ σε ειδικά κτίρια Νο7.

γ). Έκδοση προσωρινής Διαταγής από το Δ/ Πρωτοδικείο Αθηνών για την αναστολή καταβολής δημοτικών τελών μέχρι την εκδίκαση της ομαδικής μας προσφυγής.

δ). Αναστολή καταβολής δημοτικών τελών μέχρι την εκδίκαση της ομαδικής μας προσφυγής από το Δ/ Πρωτοδικείο

 

 Για να έχει επιτυχία αυτή η ομαδική προσφυγή μας και να μειωθούν δραστικά τα δημοτικά τέλη, θα πρέπει:

        1)να συμμετάσχουμε όλοι μας!

  1. 2)να επικοινωνήσετε άμεσα με όσους  περισσότερους συναδέλφους  μπορείτε είτε τους γνωρίζετε είτε όχι, για να τους ενημερώσετε σχετικά με την κίνηση μας αυτή και να τους καλέσετε να συμμετάσχουν και αυτοί,
  2. 3)να τους ζητήσετε να σας δώσουν τα πλήρη στοιχεία τους και να μας διαβιβάσετε άμεσα, ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, προκειμένου να τους κατατοπίσουμε σχετικά με την δράση μας.

Μετά από όλες αυτές τις ενέργειες του Προεδρείου του Σωματείου μας, δεν δικαιούται κανένας συνάδελφος να απουσιάζει και να μη συμμετέχει σ’ αυτή την πρωτόφαντη έντονη, δυναμική και πολυδιάστατη παρουσία της ΕΕΣΑΝΑ κατά τους τελευταίους δεκαπέντε (15) μήνες.

 

Όλοι πρέπει να δηλώσετε παρών, να συμμετάσχετε, να πείτε την γνώμη σας και να ακούσετε τις απόψεις των άλλων.

 

Όπως αντιλαμβάνεσθε πρέπει:

Ι)  να δράσουμε πάρα -  πάρα πολύ γρήγορα, διότι ο χρόνος πιέζει και η ΔΕΗ συνεχίζει να στέλνει λογαριασμούς δεκάδων χιλιάδων ευρώ, κυρίως για παράλογα και υπέρογκα δημοτικά τέλη και φόρους, που είναι εντεταλμένη να συνεισπράττει!

ΙΙ)  να υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή, διότι έτσι οι Δικαστές θα αντιληφθούν, ότι το πρόβλημα είναι συνολικό και όχι ατομικό.

ΙΙΙ) η μεγάλη συμμετοχή θα έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της δαπάνης των δικαστικών εξόδων, που αναλογούν σε κάθε Parking.

Είναι σίγουρο πως όλοι έχετε «νοιώσει στο πετσί σας» τις  χρεώσεις που επιβάλλονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ (Τιμολόγια Γ22 με απαίτηση πληρωμής ανά μήνα!!!) για ΔΤ και  ΔΦ που προέκυψαν από την υπ. αριθμ. 1099/2013 απόφαση του Δ.Σ του Δ. Αθήνας. Είναι εφιαλτικά δυσανάλογες (της τάξης του 80-85%), όχι μόνο σε σχέση με την χρέωση του ηλεκτρικού ρεύματος από την ΔΕΗ, αλλά και σε σχέση με τις αθροιστικά καθαρές εισπράξεις της τελευταίας τετραετίας των σταθμών μας !!!     

 

Η ΔΕΗ στέλνει αφειδώς εντολές διακοπής παροχής ρεύματος προς τους Διαχειριστές του Δικτύου  και απειλεί άμεσα με διακοπή ηλεκτροδότησης, αν δεν συμφωνήσουν οι ιδιοκτήτες στεγασμένων σταθμών αυτοκινήτων με αστείους διακανονισμούς των …6 ισόποσων μηνιαίων δόσεων μέχρι εξόφλησης του συνολικά χρεωστικού υπολοίπου (κυρίως από επιβολή ΔΤ και ΔΦ) και με την προϋπόθεση να αποπληρώνονται τα τρέχοντα «Γ22» μηνιαία τιμολόγια εμπρόθεσμα (!!!)

 

Καταλαβαίνετε λοιπόν, πως έχουμε κι άλλο μέτωπο ν’ αντιμετωπίσουμε και να συνδυάσουμε την δυναμική μας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, τόσο απέναντι στα ήδη επιβληθέντα δημοτικά τέλη, όσο και απέναντι στη ΔΕΗ, που πρέπει να διαταχθεί (μέσω και πάλι έκδοσης Προσωρινής Διαταγής) να μην προβαίνει σε διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, για ανεξόφλητες οφειλές και φόρους (ΔΤ και ΔΦ), που συνεισπράττονται από την εν λόγω επιχείρηση, επιχειρήσεων εκμετάλλευσης στεγασμένων σταθμών αυτοκινήτων, ειδικά αυτών που λειτουργούν αποκλειστικά με ηλεκτροκίνητα μηχανικά μέσα.

 

Πολύ σύντομα θα λάβετε ηλεκτρονικά «Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής και Στοιχείων», την οποία θα πρέπει να εκτυπώσετε, στη συνέχεια να τη συμπληρώσετε και να  μας την στείλετε αμέσως είτε με e-mail είτε με fax. 

Όποια μέλη μας απειλούνται με άμεση διακοπή ηλεκτροδότησης από την ΔΕΗ, θα πρέπει να το συμπληρώνουν στην εν λόγω «Δήλωση», γιατί θα μπούν σε μία δεύτερη δικαστική δράση της ΕΕΣΑΝΑ, που θα τρέξει παράλληλα με τα Δημοτικά Τέλη, αλλά με διαφορετικές παραμέτρους εισαγωγής στο δικαστήριο και οικονομικής αντιμετώπισης (ως δικαστικό έξοδο).

 

Μετά την παραλαβή των ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ θα μπορέσουμε, να σας πληροφορήσουμε για το ύψος της δαπάνης, που θα αναλογεί σε κάθε Parking και που θα πρέπει να κατατεθεί έγκαιρα στην ALPHA BANK επ’ ονόματι της Δικηγόρου κας Σταυρούλας Μοσχίδου, σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό της.     Τέλος καλούμε όλους τους συνάδελφους των οποίων τα  Parking βρίσκονται σε άλλους Δήμους της Αττικής εκτός του Δήμου Αθηναίων, να ζητήσουν αμέσως τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων αυτών των Δήμων, με τις οποίες καθορίστηκαν τα δημοτικά τέλη για το 2014 και να τις παραδώσουν άμεσα και με την δέουσα επιμέλεια (πλήρη στοιχεία, καθαρές φωτοτυπίες, τακτοποιημένες σε καθαρό και ευκρινή φάκελο) στον Πρόεδρο Μιλτιάδη Καυκαλέτο και στον Γεν. Γραμματέα κ. Κων/νο Ζεκάκο στις ακόλουθες διευθύνσεις :

       Η διεύθυνση του κ. Καυκαλέτου είναι Αλατσάτων 13 Ν. Ιωνία Τ.Κ. 14231 τηλ. 210 2750805 και 6981 4230213

      Η διεύθυνση του κ. Ζεκάκου είναι Αχιλ. Παράσχου 106 Γκύζη τηλ. 210 6411362 και 6932 649908 .

     

Κλείνοντας  αυτήν την ενημερωτική επιστολή σας καλούμε σε επαγρύπνηση – ειδικά τα μέλη μας που απειλούνται με άμεση διακοπή ηλεκτροδότησης από την ΔΕΗ λόγω οφειλών από ΔΤ και ΔΦ - και συμμετοχή ενεργή, διότι αν συνεχιστεί η αδιαφορία και ο εφησυχασμός είναι βέβαιο, ότι δεν πρόκειται να τα βγάλουμε πέρα με τις υπέρογκες οικονομικές υποχρεώσεις που μας βαραίνουν και πολλαπλασιάζονται καθημερινά.

 

Με εκτίμηση 

Για την ΕΕΣΑΝΑ

 

 

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

 

  Μιλτ. Ι. Καυκαλέτος                                        Κων. Λ. Ζεκάκος